Нашиот MCS
Далечинско учење
Искуство

Нашата цел за искуство во далечинско учење на Мејсон (РЕЛ) е да се обезбеди висок квалитет, ангажирање искуство за учење за нашите студенти што исто така може да се управува со семејства кои можат да се борат со повеќе одговорности во ова невидено време.
При дизајнирање на нашиот RLE, нашиот тим за искуство за учење подготви ресурси и увид од голем број експерти, истовремено учејќи од искуствата на окрузите во други држави кои започнаа оддалечено учење пред нас. Нашиот пристап кон РЛЕ се заснова на силните односи што се градеа во текот на целата година кај наставниците и учениците. Се обидовме да се потпреме на технологии со кои студентите се веќе запознаени; сепак, RLE може да бара некои нови алатки и нашите наставници ќе дадат се од себе за да им понудат на студентите потребна поддршка.
Подолу, вклучуваме одговори на прашања што ги очекуваме семејствата за далечинско учење. Благодарни сме за нашите неверојатни студенти и семејства додека се навлегуваме на ова ново патување!
За ученици од одделение PK-4:

Eveningе добиете е-пошта до 20 часот секоја вечер со детали за учење за следниот ден и вклучувајќи ги сите релевантни линкови или извори. Наставниците добија можност да ги прегледаат сите активности за учење за недела во понеделник, или споделување активности за учење на дневна основа. Без оглед кој метод го избра наставникот, ќе добивате е-пошта секој ден во 20 часот.

За ученици во оценки 5-12:

Активностите за далечинско учење ќе бидат објавени на страниците на курсот Schoology. Неделен план за учење ќе биде објавен до 20 часот секоја недела за да им овозможи на учениците и семејствата да планираат за следната недела. Студентите ќе пристапат до плановите за учење за секој курс во којшто се запишани. Плановите за учење ќе бидат во папка која се наоѓа на горниот дел од страниците за материјали за курсот.

 • Наставниците ќе вклучуваат учење од сите области со содржина. Плановите за учење ќе вклучуваат комбинација на воведување нови содржини и ќе им овозможи на студентите време да вежбаат и да го зајакнат она што е воведено.
 • Студентите нема да треба да бидат пред уред за целото време на учење. Плановите за учење ќе вклучуваат комбинација на искуства кои бараат технологија и не бараат технологија. Студентите ќе поминат време на читање, пишување, или решавање на математички проблеми далеку од екранот.
 • Наставници за специјални области (како теретана, музика, и уметност) секој ќе сподели по една лекција неделно за студентите да се вклучат.
 • Студентите ќе добијат седмични планови за учење од нивните наставници за сите курсеви на кои во моментот се запишуваат на MMS или MHS. Неделните планови за учење ќе бидат организирани така што студентите ќе можат да се вклучат со учење на начин што најдобро одговара на нивниот распоред и преференциите за учење. Некои студенти можеби претпочитаат да се занимаваат со секој курс секој ден, а некои можеби претпочитаат да се фокусираат 1-2 курсеви на ден.
 • Плановите за учење ќе користат различни различни методи за да ги вклучат студентите во учење нови содржини и вештини. Плановите за учење ќе вклучуваат комбинација на искуства кои бараат технологија и не бараат технологија.
 • Плановите за учење првенствено ќе ги замолат студентите да користат различни алатки и ресурси со кои се запознати и ги користеле во текот на оваа година. Ако на студентот му е потребна дополнителна поддршка или водство со кој било аспект од планот за учење, тие се силно охрабрени да го искористат времето за поврзување на кометата и / или да му испратат е-пошта на својот учител. Повеќе информации за Времето на поврзување на кометите се подолу (види “Што ако на мојот студент му треба помош при извршување на задача или се бори да остане во чекор со задачите?”).

Вашиот специјалист за интервенција ќе биде во контакт со вас за да развиете индивидуални планови за предавање на лекциите.

MCS е посветена да го живее нашиот Водич за култура во ова време и да го одрази пристапот за интересни интереси за предавање и учење, вклучувајќи ги и нашите практики за оценување. Нашиот пристап за грижа за комета ќе ни овозможи да бидеме сочувствителни, одговора, и правичен за уникатните ситуации и околности на нашите студенти и семејства. Студентите и нивните семејства имаат широк спектар на искуства за време на оваа светска криза. Препознавајќи ги предизвиците со кои може да се соочат, и дека тие се надвор од нивната контрола, нашите политики за оценување не смеат да му штетат на секое дете. Во ова време на далечинско учење, нашиот фокус е пред сè и основно на учењето на студентите и обезбедување благосостојба на нашите студенти. Врската подолу нуди поголеми детали за нашиот пристап кон оценување за време на далечинско учење.

Научи повеќе ->

Разбирање дека многу семејства решаваат повеќе одговорности дома и дека за време на редовниот училишен ден учениците имаат одредено време за не учење (на пример, на ручек, транзиција помеѓу часови, или вдлабнатина), наше очекување е учениците да поминат помалку од цел училишен ден, активно да се вклучат во активности за учење. Точно колку време студентите поминуваат вклучени во активности за учење ќе се разликуваат во зависност од нивното темпо на учење.

Ако откриете дека вашиот студент е презаситен и активностите за учење траат премногу долго или дека вашиот студент е подготвен за активности за продолжено учење, ве молиме посетете се до вашиот учител.

Наставниците може да понудат можности за поврзување преку видео повик во живо (на пример, преку Google Meet) но тие нема да бидат потребни. Наставниците исто така можат да користат асинхрони технологии засновани на видео, како FlipGrid и Видете, да комуницира со студенти.

На ММС и МХС, наставниците ќе го следат распоредот кога ќе понудат можности, наречено време на поврзување на кометата, да се поврзете преку видео повици во живо за да избегнете студенти да имаат преклопно време на состаноци.

Сите наставници ќе понудат поддршка за време на „Кометата на Време.“ Ова е редовно закажано време кога наставниците се достапни во реално време за прашања или дополнителна помош. Наставниците ќе избираат од најразлични алатки за да се поврзат со учениците, вклучително и Google Meet, Документи на Google, и е-пошта. Секој наставник ќе комуницира со своето или нејзиното специфично време и алатка за Време на кометата.

Студенти и родители се, секако, исто така добредојдени да контактираат со нивниот учител(с) во секое време за помош. Наставниците ќе одговорат во рамките на 24 часови до сите прашања.

Нашиот тим за поддршка на учење продолжува да биде посветен на давање услуги и поддршка во најголема можна мерка во ова време, вклучително и задоволување на индивидуализираните потреби на учениците на англиски јазик, студенти кои добиваат поддршка за читање, и надарени ученици. Подолу ќе најдете дополнителни информации за секоја од овие услуги. Како и секогаш, слободно повикајте или испратете ја е-пошта до специјалист или наставник за интервенција на вашето дете доколку имате прашања. Ние сме тука да помогнеме!

Учениците по англиски јазик ќе продолжат да бидат поддржани од персоналот на ESL, кои ќе работат во тесна соработка со наставниците во училницата / наставниците и родителите. Наставниците на ЕСЛ контактираат со секое семејство поединечно, бидејќи поддршката ќе биде индивидуализирана врз основа на потребите и плановите на студентите. Секое специфично учење за ESL редовно ќе се комуницира од наставниците на ESL.

Нашиот тим за поддршка на учење продолжува да биде посветен на давање услуги и поддршка во најголема можна мерка во ова време, вклучително и задоволување на индивидуализираните потреби на учениците на англиски јазик, студенти кои добиваат поддршка за читање, и надарени ученици. Подолу ќе најдете дополнителни информации за секоја од овие услуги. Како и секогаш, слободно повикајте или испратете ја е-пошта до специјалист или наставник за интервенција на вашето дете доколку имате прашања. Ние сме тука да помогнеме!

Наставниците што читаат ќе споделат неделна работа преку е-пошта (К-4) или во Школогија (5-6). Покрај тоа, наставниците за читање ќе се поврзат индивидуално со семејствата за да обезбедат дополнителна пракса за читање и поддршка.

Нашиот тим за поддршка на учење продолжува да биде посветен на давање услуги и поддршка во најголема можна мерка во ова време, вклучително и задоволување на индивидуализираните потреби на учениците на англиски јазик, студенти кои добиваат поддршка за читање, и надарени ученици. Подолу ќе најдете дополнителни информации за секоја од овие услуги. Како и секогаш, слободно повикајте или испратете ја е-пошта до специјалист или наставник за интервенција на вашето дете доколку имате прашања. Ние сме тука да помогнеме!

Надарените специјалисти ќе споделат активности со студентите со кои обично комуницираат за да обезбедат опции за збогатување и проширување. Во оценки 1-4, Надарените специјалисти ќе испраќаат првични информации за е-пошта за тоа како да пристапат до надарена работа. Во оценки 5 и 6, Надарените специјалисти ќе објавуваат активности за учење во Школогија.

Персоналот за интервенција и сродни услуги контактира со одделни семејства преку телефон и виртуелни состаноци за да разговараат за услугите и да развиваат планови за далечинско учење кои поддржуваат основни и специјално дизајнирани инструкции. Врз основа на Планот за учење на секој студент, специјалисти за интервенција и персонал за сродни услуги ќе објавуваат или неделна интервенција за електронска пошта. Покрај тоа, членови на тимот (специјалисти за интервенција, сродни услуги персонал и / или специјализирани лица) ќе закаже времиња за да комуницирате со студентите од далечина.

Поддршката за вашиот студент може да има многу различни форми, во зависност од нивните потреби. Она што го научивме од училишните области во држави кои започнаа со далечинско учење пред Охајо, е дека може да бидат потребни неколку недели за да се реши во нова рутина за учење. Дозволете си и на вашето време време да се прилагодат, знаејќи дека нашиот тим на наставници е тука да ве поддржи додека го сфаќаме тоа заедно.

дополнително, неколку стратегии што можеби ќе сакате да ги земете во предвид:

 • Охрабрете го вашиот студент да направи паузи во текот на целиот процес на учење, наместо да се обидува да заврши сè во едно парче
 • Проверете www.GoNoodle.com за ученици од основна возраст (различни кратки видеа за смирување и напојување)
 • Учениците од средните и средните училишта можат да имаат пристап до ресурси на Интернет тука кои вклучуваат длабоко дишење и водени вежби за релаксација, вежби за внимателност и медитација, и вежби за прогресивно опуштање на мускулите.
 • Слушајте релаксирачка музика
 • Пристапете до MCS Mindful Music на: citysilence.org/learn, Лозинка: внимателен asonидар
 • Погледнете ги активностите за учење на вашиот студент за денот или неделата и работете заедно за да создадете дневен распоред и индивидуални цели
 • Прославете ги достигнувањата на вашиот студент, големи и мали
 • Секојдневно проверувајте со вашиот студент за тоа што оди добро и каде може да им треба помош

Почнете со наставниците на вашите студенти. Ако имате прашања на кои наставникот на вашиот студент не е во можност да одговори или бара поголема поддршка, администраторите на зградите исто така ќе бидат достапни за да ве поддржат.

Скролувајте до Врвот