Порака од

Athонатан Купер

Како ваш Надзорник, Сакам да знаете дека ние сме тука да ја поддржуваме и да се грижиме за нашата заедница преку постојана комуникација, ресурси, и надеж.

Додека напредуваме низ овој предизвикувачки настан, ние ќе продолжиме да комуницираме –  дозволувајќи ви да знаете што знаеме, кога тоа го знаеме. Кликнете подолу за нашата дневна порака.

Athонатан

Важни ресурси

Далечинско учење

На април 6, ќе преминеме во околина за далечинско учење. Додека нашиот персонал се подготвува за оваа смена, ќе најдете многу ресурси наменети за вашиот студент.

Ментална добросостојба

Дознајте повеќе за поддржувачите на ментална грижа за училиштата во Мејсон Сити. Добијте стратегии за справување во ова време.

Технологија

Откријте како да набавите Chromebook ако вашето дете нема уред. Научете како да добиете поддршка за следните недели.

Оброци

Никој во нашата заедница не смее да гладува. Откријте како да набавите храна, и како MCS ги поддржува нашите семејства кои се соочуваат со несигурност на храна.

Нега на комети

Ова е многу круцијално време за многу луѓе во нашата заедница. Знаеме дека нашата заедница на комети е секогаш подготвена да помогне. Најдете начини да ги поддржувате семејствата, локални бизниси (особено оние во гостопримството) и други на кои им е потребна помош.

Најчесто поставувани прашања

Погледнете ги одговорите на вообичаени прашања од нашите семејства и заедницата.

Одговори на корона вирус Одговори

Од детската болница во Синсинати

Ние сме тука за вас ...

Пораки од нашите директори

Грижејќи се за нашите студенти и семејства ...

Без разлика дали тоа е храна, ментална велнес поддржува, технологија, или ресурси за учење - ние сме тука за нашата заедница во Мејсон и дерфилд.

Оброци за семејства
Скролувајте до Врвот