4.21.20 Azhurnimi familjar MCS COVID-19

E dashur Familja e Shkollave të Masonëve,

Të hënën, prill 20, 2020, Guvernatori DeWine zgjati mbylljen e të gjitha shkollave deri në fund të 2019-2020 Viti shkollor. Ndërsa ndërtesat tona shkollore janë të mbyllura, stafi ynë po punon shumë për të siguruar që studentët mbështeten dhe mësimi vazhdon. Mirëqenia e familjes suaj është në krye të mendjes sonë. Ne e dimë që dëgjimi i fjalës zyrtare se shkolla nuk po rihapet këtë vit shkollor është e vështirë për shumë prej nesh. Ne po ndeshemi me humbjen e momenteve të veçanta, dhe normaliteti. Ju lutemi kontaktoni nëse keni nevojë për ndihmë. Sepse ndërsa mund të mos jemi fizikisht bashkë, ne jemi akoma këtu për ju.

Shikojnë kjo video të Superintendent Jonathan Cooper duke ndarë përgjigjen e rrethit tonë ndaj urdhrit të mbylljes së Guvernatorit DeWine, dhe adresimin e një mbledhjeje nga disa anëtarë të Klasës MHS të 2020.

Më poshtë janë përgjigjet për pyetjet e zakonshme nga familjet tona dhe publiku.

Pse nuk po raportoni më nëse ka raste të konfirmuara të COVID-19 në komunitetin e Shkollave të Qytetit Mason?
Në komunikimet tona të hershme, po ndiqnim të njëjtat udhëzime të shëndetit publik që bëjmë për sëmundjet ngjitëse. Ndërtesat e shkollave tani janë mbyllur shumë kohë më parë 14 ditët e transmetimit, kështu që studentët tanë nuk janë më të rrezikuar të preken nga virusi nga një shok klase ose anëtar i personelit ndërsa janë në shkollë. Përveç kësaj, në mënyrë që të mbrohet privatësia e njerëzve, partnerët tanë të shëndetit publik dhe arsimit shtetëror tani na kanë këshilluar që të mos ndajmë informacione specifike për rrethin tonë shkollor. Shteti i Ohio-s ndan numrat e rasteve të konfirmuara të COVID-19 në Ohio, si dhe numrin e rasteve të konfirmuara nga qarku. Që nga sot, atje jane 116 raste të konfirmuara në Warren County. Ju mund ta kontrolloni rregullisht këtë informacion për azhurnime në faqja e internetit COVID-19 e shtetit

Disa të moshuar të MSH shkuan natën e kaluar në parkingun e shkollës së mesme dhe nuk praktikuan distancimin shoqëror. Çfarë po bën distrikti?
Natën e kaluar, Shkollat ​​e Qytetit Mason u bashkuan me rrethet shkollore në të gjithë vendin në ndezja e dritave të stadiumit, dhe i kërkoi komunitetit të ndezë dritat e hyrjes për të nderuar Klasën e 2020 në 8:20pm. Ne e vlerësojmë që shumë studentë mbetën në shtëpi. Sidoqoftë, kemi mësuar një mësim pasi kemi parë fotografi dhe video që tregonin disa të moshuar që mblidheshin pa distanca fizike. Sapo hynë raportet, policia u njoftua dhe u përgjigj. Studentët tanë ishin shumë të respektueshëm ndaj oficerëve të zbatimit të ligjit, dhe disa kërkuan falje. Ne e pranojmë që studentët tanë dëshirojnë lidhje. Nuk ka dyshim që distancimi shoqëror është i vështirë për shumë nga adoleshentët dhe fëmijët tanë. Ne gjithashtu tani e kuptojmë më mirë se si edhe ngjarjet që kanë për qëllim të nderojnë studentët nga larg mund t'i tundojnë ata pa dashje të shkelin urdhrat e shtetit që mbrojnë Ohajonët. Ne do të zbatojmë mësime nga kjo situatë ndërsa shqyrtojmë mënyra të tjera për të nderuar studentët. Ne kërkojmë mbështetjen tuaj për të ndihmuar fëmijët dhe adoleshentët tanë të shoqërohen në mënyrë të sigurt.

Tani që e dimë se nuk do të kthehemi në shkollë në maj, a mund të marrim sende të lëna në klasa dhe ndërtesa?
Nëse fëmija juaj ka nevojë për sendet e kërkuara për të mësuar në distancë, ju lutemi dërgoni me email drejtorit të fëmijës tuaj dhe ai ose ajo do të punojë me ju për t’ju ​​dorëzuar artikullin, ose dilni me një mënyrë të sigurt për ta marrë atë. Javen tjeter, ne do të shpallim planet për familjet për të marrë sendet e mbetura që kanë mbetur në shkollë. Në mënyrë që të ruhen kërkesat e distancimit shoqëror, familjeve do t'u kërkohet të qëndrojnë në vetura, dhe sendet e fëmijës suaj do të vendosen në bagazhin e automjetit tuaj.

Më pëlqen ta shoh autobusin Comet Connector duke kaluar nëpër qytet. Si mund ta regjistroj fëmijën tim?, dhe a duhet të jetë për një ditëlindje?
Gjatë kësaj kohe kur ndërtesat janë të mbyllura, ne e dimë që disa Kometë mungojnë duke parë shoferët e tyre të autobusit dhe duke hipur në autobus. Gjithashtu ne kemi Kometat që shënojnë momente të veçanta për ditëlindjen pa miqtë e tyre ose familjen e gjerë. Për t'ju ndihmuar t'i bëni ditët e Kometave tona pak më të veçanta gjatë kësaj kohe të distancimit shoqëror, Departamenti ynë i Transportit të Shkollave Mason City do të jetë i lumtur t'i bëjë një vizitë të veçantë Kometës tuaj me Autobusin e Lidhësve të Kometës! Kjo nuk duhet të jetë për një ditëlindje – ju mund të regjistroheni vetëm për të festuar Kometën TUAJ!

Përdorni kjo formë për të kërkuar Autobusin e Lidhësve të Kometës të vijnë në shtëpinë tuaj.

Si mund ta mbështesim komunitetin tonë?
#CometCarryout: Kjo është një kohë shumë e rëndësishme për bizneset tona lokale, sidomos ato në mikpritje. Konsideroni të mbështesni bizneset tona lokale në këtë listë.

Merrni pjesë në MADE të Dhomës të Hani Takeout Blitz dhe shikoni se sa restorante lokale mund të mbështetni. Përveç kësaj, dhuroni në vendin e Joshua dhe zgjedh "Karrota e kometës" dhe ju mund të bekoni një familje në nevojë me një vakt nga një nga bizneset tona lokale.


Shikoni azhurnimet e mëparshme.


Na mungon!


sinqerisht,

Tracey Carson
Zyrtar për Informim Publik

Shkoni te Kreu