4.17.20 Семејно ажурирање MCS COVID-19

Почитувани Семејство училишта од Мејсон Сити,

Охајоанците ги следат директивите на службениците за јавно здравје и остануваат дома – што ја израмнува кривата. Останувањето дома спасува животи, но исто така и штети на нашата економија. Признаваме дека далечинското учење и затворањето на училиштата се неопходни, но тие не се долгорочна стратегија. Зградите на Мејсон Градските училишта најверојатно нема да бидат повторно отворени во мај. Но, кога повторно ќе се отвориме, ќе бидеме подготвени да го сториме тоа безбедно.

Гледајте ова видео од надзорникот atонатан Купер споделувајќи дека ни недостасувате, како ќе ги чуваме безбедни студентите и вработените кога ќе дојде денот кога нашите згради ќе се отворат повторно, и начини на кои се надеваме дека ќе ја почитуваме Класата на 2020.

Подолу се дадени одговори на вообичаени прашања од нашите семејства и јавноста.

Theе Класа на 2020 сепак треба да имаат матура?
Сè што слушаме за големи групни собири ни помага да препознаеме дека оваа година церемонијата на дипломирање за 880 членови на Класата на 2020 ќе изгледа многу поразлично од минатите дипломирање што се одржаа во Центарот Цинтас на Универзитетот Ксавиер. Нашата администрација во Средно училиште развива план и локација заснована врз нашите постари и од 2020 повратни информации од семејствата што ќе бидат безбедни и посебни.

Имам нови соседи. Како се пријавуваат на училиште со затворени згради?
Поради пандемијата на коронавирусите, нашите процедури за регистрација се променија. Централната канцеларија за регистрација во моментов е затворена за сите состаноци за лице. Продолжуваме да запишуваме студенти за 2019-2020 учебната година, и дојдовни градинари за 2020-2021. Семејствата треба целосни пакети за регистрација и испратете им ги по е-пошта на Регистрација@masonohioschools.com или пошта до

Мејсон Централна канцеларија
Внимание: Регистрација
211 Н.. Источна улица
Мејсон, Ох 45040

Дали програмата за јадење е само за семејства на бесплатно и намалено ручек?

Ние сакаме да му помогнеме на секое семејство на кое тоа му треба! Семејствата не треба да ги исполнуваат условите за бесплатен и намален ручек за да земаат појадок и ручеци. Земете два појадок и два ручека во понеделник, и три појадоци и три ручеци во среда. Децата не треба да бидат присутни во автомобилот за да добиваат бесплатни оброци.

– Средно / основно училиште Мејсон – 11:30АМ-1:00Премиерот

– Св. Паркинг за продавници со магазин Винсент де Пол – 11:30АМ-12:30Премиерот

– Училиште за западен ред – 11:30АМ-12:30Премиерот

Како можеме да ја поддржиме нашата заедница?
Локални бизниси – Платете го нанапред
: Ова е многу круцијално време за нашите локални бизниси. Направениот ЦДЦ (Корпорација за развој на заедницата на комората Мејсон Дирфилд, непрофитна организација) започна http://payitforwardmade.com за поддршка на нашите мали бизниси Мејсон и Дирфилд. Ако некоја од нашите неверојатни локални мали бизниси влијаела на вашиот живот на позитивен начин, размислете за донирање за каузата. Ниту еден износ на долар не е премал. Ајде да и платиме на нашата заедница на мали бизниси – по еден долар!

Предизвик за борба против песната
Да шириме малку Мејсон дух! Ученици по изведувачка уметност во сите одделенија, алумни, и кој било член на заедницата е поканет да се придружи на групата за марширање Мејсон во свирење на борбената песна на средното училиште Вилијам Мејсон! Бидејќи не можеме да настапиме сите заедно во моментов, ги покануваме сите да свират на вашиот инструмент (вклучувајќи ги и вашите гласни акорди!) или снимката од твојот трем ВЕЧЕРВА, 17 април, во 5 Премиерот! Копии од музиката, и снимка, се достапни на www.masonbands.com. Снимете видеа или слики за да го споделите вашиот мејсон дух тука на Фејсбук настан со предизвик за борба против песната MHS!

Сјај Светла класа на 2020
Пролетните спортски сезони во средно училиште во Охајо не се случуваат поради пандемијата на коронавирусите. На Понеделник, 20 април во 8:20Премиерот, нашите светла на стадионот ќе светнат светло за да ја почитуваат класата на средно училиште Вилијам Мејсон 2020 Пролетни спортисти. Ве молам размислете палејќи ги светлата на вашиот трем да им оддаде почит на овие специјални постари лица – кои сигурно блескаат светло!Погледнете ги претходните ажурирања.


Имајте среќен и здрав викенд.

Искрено,

Трејси Карсон
Службеник за информации од јавен карактер

Скролувајте до Врвот